Elektrarna dlouhe strane

Zařadila se tak mezi nejvýznamnější české památky jako jsou třeba hrad Karlštejn nebo zámek Hluboká. Po vyplnění následujícího formuláře vám do vašeho e-mailu. VODNÍ USTANOVENÍ Majitel PVE Dlouhé Stráně: ČEZ, a. Pravidla zpracování osobních údajů.


Litujeme, ale stránka se na webu již nenachází, pokračute. Rating is available when the video has been rented.

Kouty nad Desnou Kouty nad Desnou. This feature is not available right now. Please try again later. IC může denně odbavit exkurzí, jejich počet závisí na zájmu návštěvníků. Aktuálně nepřijímáme rezervace na exkurzi Dlouhé stráně a to do odvolání.


Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé stráně byla dokončena a uvedena do provozu 20. Nachází se na katastrálním území obce Loučná nad Desnou, v okrese Šumperk. Two Hands Restorations Recommended for you.

Partnerství v oblasti energetiky a životního prostředí. Horní nádrž zcela vypuštěna. Stanula tak mezi nejvýznamnějšími českými památkami jako jsou Hrad Karlštejn, Pražský hrad nebo Zámek Hluboká. Budova je nově zrekonstruována a vybírat můžete z několika druhů pokojů v různých cenových relacích. Třetí největší přečerpávací vodní elektrárna na světě a nejrozsáhlejší vodní energetické dílo v České republice.


Většina objektů se nachází pod zemí, stavby na povrchu jsou ohleduplně začleněny do okolní přírody a vytvářejí s ní harmonický celek. CZ - tipy na výlety a zábavu pro děti. Z horní nádrže přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé Stráně v Jeseníkách se kvůli opravám poškozeného těsnicího pláště vypustila voda.


Elektrárna byla mimo provoz a zavřela. Na vrcholu se nachází horní nádrž přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně společnosti ČEZ. Jedná se o nejvýkonnější vodní elektrárnu v Česku – její instalovaný výkon je × 3MW. Exkurze se konají celoročně ve všedních. V rámci kratší exkurze se ještě podíváte k dolní nádrži.


Dozvíte se napříkla že hladiny ve vodních nádržích při provozu klesají nebo stoupají s až dvacetimetrovým rozdílem, v závislosti na potřebách pražského dispečinku firmy ČEZ. Umělou akumulaci vody provádí v době, kdy je elektrické energie přebytek, tedy v době mimo energetickou špičku (např. v noci). Ta se získává přeměnou z energie vázané v nějakém zdroji. Nejčastěji je tato energie nejdříve přeměněna na energii mechanickou, kterou je následně poháněn elektrický generátor.


Jeden člověk v karanténě, řada mimořádných opatření, ale i více vyrobené elektřiny.

Právě tak v čase koronavirové pandemie funguje unikátní přečerpávací elektrárna Dlouhé stráně v Jeseníkách. Vodní elektrárna Dlouhé stráně. Tahle elektrárna, patřící společnosti ČEZ se nachází v samém srdci CHKO Jeseníky. U nás je prohlášena za nejvýkonnější vodní elektrárnu s jejím úctyhodným výkonem 2×3MW. Před pár dny tomu bylo přesně dvacet let, kdy byla vodní elektrárna Dlouhé stráně spuštěna do „ostrého“ provozu.


A brzy se nejvýkonnější vodní elektrárna v Česku, ležící na vrcholu jedné z jesenických hor, dočká dalšího velkého milníku. Ta s přečerpávací vodní elektrárnou Dlouhé Stráně. Přežila perné chvíle a dnes neodmyslitelně utváří jesenické panorama a stala se také turistickým lákadlem číslo jedna.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapojení bojleru schéma

Plynový kotel baxi návod

Plynové kotle immergas recenze