Jaky kotel vybrat

Výběr a koupě nového kotle je značným zásahem do finančního rozpočtu. Myslete na to, že kotel budete používat mnoho let, proto ho vybírejte skutečně s rozvahou. Vložené investice do vysoce úsporných a ekonomických kotlů se vám díky ušetřené energii jistě vrátí zpět. Vlastní kotel je nutnost pro všechny majitele domů, ale i některých bytů. Jeho pořízení předchází složité rozhodování.


Musíte si promyslet několik zásadních věcí jako je typ spalovaného paliva, výkon, typ kotle a další. Výběr kotle není dobré podceňovat, přece jen se jedná o investici až na. Výše uvedená tabulka se týká starších domů. Pokud poživáte moderní topný systém s menší potřebou kapacity otopné vody v potrubí a budova je dobře izolovaná, můžete si vybrat kotel , dle výkonu jeden stupeň nižší. Tato doporučení, pokud jde o výkon kotle již zahrnují ohřev teplé užitkové vody.


Naše firma se pohybuje v oboru vytápění již více než let. Jedním z nejčastějších dotazů našich zákazníků je otázka, jak správně vybrat plynový kotel ? Kotel s průtokovým ohřevem vody Kotel s průtokovým ohřevem rovnou ohřívá protékající vodu a nevytváří žádnou zásobu připravené vody, jako je tomu například u bojlerů, díky tomu vám zajistí nepřetržitou dodávku teplé vody. Navíc má velmi malé rozměry, takže se hodí i do bytů a nepříliš prostorných. Pokud se přeci jen rozhodnete prohořívací kotel pořídit, je velice důležité před jeho koupí překontrolovat návod k použití. Do některých litinových kotlů lze nainstalovat peletový hořák, se kterým je kotel certifikován a dosáhne emisní třídy ale to neznamená, že se tato třída automaticky vztahuje na celý.


Právě z tohoto důvodu je důležité při koupi vybrat kotel s takovými parametry, aby dokázal optimálně fungovat a zajistit tepelný komfort i při teplotách kolem ° C. Pokud totiž kotel funguje nesprávně a mimo určený rozsah, dochází k již zmíněnému cyklování. Standardní kotle se startovacím výkonem - kW. V následujících řádcích je shrnuto několik základních informací o kotlích, které by vám mohly pomoci vybrat si kotel odpovídající potřebám vytápění vašeho rodinného domu. Tento kotel je určen k vytápění a ohřevu vody v malých bytech a garsonkách, kde je nejčastěji umístěn v prostorách koupelny.


Tam, kde není plynová přípojka, si může majitel domu vyjmout, čímž bude topit. A zdaleka to nemusí být už jen elektrický kotel. Pokud se rozhodnete pro kotel na biomasu nebo na pevná paliva, je třeba myslet na příjezdovou cestu, aby vám dodavatel mohl dřevo či pelety dopravit co nejblíže k domu. Elektrický kotel se zapne, když udeří tuhé mrazy a tepelnému čerpadlu rychle klesá účinnost, nebo když krb vychladne.


Alfou i omegou efektivního vytápění s elektrickými kotli je zvolení optimálního tepelného výkonu. Jak vybrat elektrokotel se správným tepelným výkonem? Osvědčené a komfortní řešení, zvlášť pokud zvolíte kondenzační plynový kotel , jehož provoz, hovoříme-li o technologii ohřevu vody, se jeví jako ekonomicky zajímavý. Ten se odvíjí od tepelných ztrát objektu. U starších kotlů je třeba sledovat emisní normy Evropské unie – existuje nařízení Evropské komise, které zakazuje používat konvenční plynové.


I když za okny sněží, musí elektrokotel domov příjemně vyhřát. Vybrat správně dimenzované zařízení je hotová alchymie. Pokud znáte tepelnou ztrátu objektu, stačí ji porovnat s výkonem kotle. Provoz elektrického kotle zatěžuje. Chtěl bych topit i dřevem i uhlím jako automat, když doma nikdo nebude tak aťje teplo když příjdu z práce.


Dřevo chci z toho důvodu nebo jej mám a dřevo je zatím dostupné ale jeho samovýroba je pracná. Atmos je kotel ocelový s předpokládanou životností cca let, kdybyste chtěla litinu (jsou případy, že vydrží let) tak je tu nově kotel Viadrus Uekonomy, bude u nás k vidění na provozovně a má velmi příznivé ceny. Proto i ten podavač na úhlí.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapojení bojleru schéma

Pelety polsko

Plynový kotel baxi návod