Solární ohřev tuv a přitápění

Solární ohřev tuv a přitápění

Solární ohřev vody a přitápění. Před detailnějším rozborem tohoto způsobu přitápění podotýkáme, že se jedná pouze o stručný výčet návrhu, dimenzování, způsobu provedení, výhodách a nevýhodách provedení solárního systému s podporou vytápění. Spodní výměník je napojen na solární okruh, další se dotápí alternativním zdrojem a poslední výměník slouží jako průtočný pro ohřev TUV. Na solární ohřev vody a přitápění lze žádat dotace z programu Nová zelená úsporám. Jak se dimenzuje výkon solárních kolektorů pro ohřev TUV a přitápění ? Systém s TUV , bazénem a přitápěním.


Specializujeme se na komplexní služby v oblasti poradenství, návrhů a instalace solárních termických systémů na přípravu teplé vody, přitápění a ohřev vody do bazénů. Dodáváme solární systémy pro ohřev TUV , bazénů a přitápění na klíč. Odborné montáže a poradenství v oboru solárních panelů.


Ohřev teplé užitkové vody. Na úvod problematiky týkající se solárního ohřevu teplé užitkové vody si musíme říci, co vlastně znamená a obnáší solární ohřev. Sluneční záření patří k nejstarším využívaným zdrojům vůbec. I když návratnost investice do tohoto systému je delší než v případě ohřevu teplé vody, lze u nízkoenergetických domů ušetřit až nákladů z celkové potřeby energie na.


Dle konkrétních požadavků Vám zdarma navrhneme solární systém na míru pro celoroční ohřev TUV , sezónní přitápění objektu či solární ohřev bazénu. Při nejběžnější variantě zapojení pro solární ohřev TUV se návratnost investice pohybuje již okolo 3-let. Instalaci a montáž provádíme jak do novostaveb , tak i při rekonstrukci stávajícího technického zabezpečení domu. Přitápění pomocí solárního systému se obvykle kombinuje s ohřevem TUV.


Při vhodně navrženém systému lze dosáhnout až úspory energie potřebné na vytápění. Dimenzování solárních systémů pro vytápění je nutné provádět individuálně, cenu ani velikost systému nelze stanovit obecně. Akumulační nádrž je naplněna topnou vodou, s jejíž pomocí jsme schopni si zajistit jak solární ohřev vody, tak i přitápění. Příprava TUV probíhá s pomocí průtokového nerezového výměníku v nádrži. Montujeme solární ohřev vody pro rodinné domy, bytové domy, hotely a penziony.


Máme zkušenosti se 7realizacemi po celé ČR. Náše solární panely ušetřili náklady ve firmách, školách i kempech. ZDARMA vám poradíme jak vybrat solární ohřev vody. Kolik stojí solární kolektor? Součástí naší nabídky jsou rovněž solární sety pro ohřev teplé užitkové vody a přitápění s akumulační nádrží.


Součástí setu již není solární zásobník, ale akumulační nádrž s integrovaným (vnořeným) 140ti litorvým zásobníkem. O přitápění mluvíme hlavně z důvodu, že solární systém bude vždy pouze doplňkový zdroj. Hlavní tepelný zdroj musí být nezávislý na vnějších vlivech. AKČNÍ SOLÁRNÍ SYSTÉMY pro ohřev TUV a přitápění S DOTACÍ 50.


DPH 3x 2mkolektor Sun Wing Alu Výkon kolektorů kW. Sytém je poměrně jednoduchý, spolehlivý a vysoce účinný. Praktické zkušenosti ukazují že dobře navržené kvalitní zařízení je schopno ušetřit až 60– ročních nákladů. Kvalitní izolace zabezpečuje co nejmenší ztráty vlivem sálání do prostředí.


Tyto solární panely jsou vhodné pro ohřev vody, ohřev vody a přitápění , ohřev vody bazénu.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapojení bojleru schéma

Pelety polsko

Plynový kotel baxi návod