Hořický pískovec

Ručně tříděné desky a bloky, které příroda. Hořický pískovec pro sochaře. Je světle béžový a láme se. Dlažba typizovaná a pásová. Má k tomu příjemný vzhled a odpovídající fyzikálně-mechanické vlastnosti.


Hořický pískovec

Velmi oblíbený byl a stále je jako kámen sochařský pro tvorbu. Používám hořický pískovec a vybírám tu nejlepší barvu, struktůru a kvalitu. Tradice hořického pískovce jsou velmi staré.


Byl prvním trvanlivým stavebním materiálem, který již slavný Petr Parléř s oblibou používal pro své stavby a po něm i další mistři. Celořezaný světlý pískovec. V případě, že se v ložisku objeví vrstvy vyšších mocností, jsou tyto používány k potřebám doplnění produktové řady o broušené a jinak upravované masívní prvky, včetně dlažeb, parapetů a říms, které doplňují systém fasád při našich realizacích z našich pískovců.


Hořický pískovec

Pískovec je zpevněná, klastická usazená hornina. Zjednodušeně lze horninu označit za pískovec tehdy, pokud podstatnou část tvoří zrna o velikosti až mm. Velmi časté jsou křemenné pískovce, kde podstatnou část zrn tvoří křemen.


Místy narezavělý nebo nazelenalý, převážně jemnozrnný pískovec , který obsahuje kolem křemene, najdeme na mnoha historických stavbách a výtvarných dílech v Brně, v Praze, ve slovenských a německých městech, ale i ve vzdálenější. Anglická dlažba, obklad Zonato - hořický pískovec. Obklad Zonato, obklad Řemínek - hořický pískovec. Masivní obklad pro řádkové zdivo s bosáží - hořický pískovec.


Květináč - hořický pískovec. Lampa - hořický pískovec. Střední štípaný stavební kámen. Bazénové lemovky - přírodní hořický pískovec Výroba bazénových obkladů (lemů) dlažba z přírodního pískovce.


Mají hladký broušený povrch, nejsou ani po namočení kluzké, j. Pomůcky pro restaurování: Nářadí. Název Bílá věž dostala díky zářivé barvě hořického pískovce , ze kterého je postavena. Ve svých útrobách ukrývá třetí největší zvon České republiky Augustin,.


Nepravidelný prýskaný hořický pískovec. Oživení těžby a zpracování kamene na Ho­ řicku započalo až v druhé polovině 30. Tradiční lokalitou jsou severní a severovýchodní Čechy.


Krásné pískovce najdeme na Turnovsku, Mělnicku, Českolipsku, Českobrodsku, Novopacku a Kokořínsku. Podle lokality se i pískovec označuje, známý je např. Nabízím Hořičký pískovec z demolice.


Hořický pískovec

Při větším odběru sleva. Volat na uvedené telefonní číslo. Přírodní hořický pískovec s povrchovou kartáčovanou úpravou: obklady a dlažby. Skládané mramorové pásky z různých druhů mramoru.


Délka a šířka pásků je od 5-. Kontaktujte nás, rádi s vámi budeme konzultovat vaše přání a možnosti. Poradenský servis a cenovou kalkulaci připravíme zcela z.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapojení bojleru schéma

Pelety polsko

Plynový kotel baxi návod