Externí přívod vzduchu do krbu

Externí přívod vzduchu je hadice, která přivádí vzduch z venku přímo do krbové vložky. Má jedinou úlohu, a to dodat kyslík pro hoření v topeništi. Nijak tedy neslouží k rozvádění tepla po místnosti.


Externí přívod vzduchu do krbu

Pokud chceme využít externího přívodu, pak si musíme vybrat takový spotřebič, který napojení externího přívodu umožňuje. V podstatě se jedná o hadici, která slouží k tomu, aby přiváděla vzduch - především kyslík, který je nezbytný pro správné hoření krbu či kamen - přímo do krbové vložky či krbových kamen. Krbové vložky a kamna vyžadují dostatek spalovacího vzduchu pro hoření. Kyslík ze vzduchu se zúčastní hoření, přemění se na kouřové spaliny a vyletí ven komínem. Množstvím dodávaného vzduchu regulujeme intenzitu a rychlost spalování dřeva.


Takto přiváděný vzduch slouží pouze k hoření v topeništi, neslouží k rozvádění tepla po domě ani neplní žádnou jinou funkci. Pozor na hranaté přívody vzduchu. Pokud pro přívod venkovního spalovacího vzduchu použijete hranatou rouru, tak je potřeba si uvědomit, že proudění v takové rouře neprobíhá v celé rouře, ale že v rozích vzduch skoro stojí a vzduch proudí pouze pomyslnou elipsou, která je vepsaná do obdélníku, viz.


Externí přívod vzduchu do krbu

Při rekonstrukci rodinného domu jsme postavili komín na krbové kamna. Zatím nemáme nachystaný externí přívod vzduchu do kamen a přemýšlíme zda jej vůbec máme dělat. Naši rodiče mají krbové kamna bez přívodu vzduchu již let a topí bezproblémově.


Spotřebič má obvykle v zadní části speciální externí přívod vzduchu , ke kterému je pomocí kanálu vzduch pro hoření přiveden. Kudy je nejlépe vést přívod vnějšího vzduchu do krbové vložky. V projektu mám přívod udělaný 100mm KG trubkou vedenou v podlahovém polystyrenu. Toto je vskutku zajímavé téma. Vzhledem k tomu, že jsem se z jistých důvodů (extrémně nízká vlhkost vzduchu ) začal zajímat o externí přívod ke krbu.


Po důkladném studiu tohoto vlákna jsem seznal, že pan Nový je asi absolutista. Jestliže máte krb ve starším objektu, tak si může brát vzduch z interiéru, ten se pak doplňuje netěsnostmi v konstrukci. Byl jsem proti externím přívodům vzduchu do krbu. Musí být externí přívod vzduchu ke krbovým kamnům? Předem děkuji za rady a vlastní.


Pokud to tak není a dům by byl opravdu těsný, tak pak máte pravdu mohl by být problém. Jenže v takovém domě by jste se necítíl vůbec dobře ani kdyby jste měl externí přívod vzduchu do krbu. Ale pravdou je, že v domů na takový objem není ani potřeba mít otevřená okna. Komponenty obdélníkového potrubí 2x mm.


Ako vyriešiť externý prívod vzduchu ku krbu v Ned dome? Fórum Kúrenie, vetranie a klimatizácia. Myslím tým aby sa čo najmenej eliminovali tepelné mosty. Ideální je počítat s použitím krbu už v projektu.


Pak je možný přívod vzduchu zabudovat přímo do podlah. Přívod by neměl být delší než pět metrů,“ upozorňuje Sádecký. Podle něj je možné najít řešení i při rekonstrukcích.


Externí přívod vzduchu do krbu

Většinou se můžete probourat do sklepa, garáže, na fasádu, použít.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapojení bojleru schéma

Plynový kotel baxi návod

Plynové kotle immergas recenze