Elektrárna dlouhé stráně

Zařadila se tak mezi nejvýznamnější české památky jako jsou třeba hrad Karlštejn nebo zámek Hluboká. Po vyplnění následujícího formuláře vám do vašeho e-mailu. VODNÍ USTANOVENÍ Majitel PVE Dlouhé Stráně: ČEZ, a. Pravidla zpracování osobních údajů. Litujeme, ale stránka se na webu již nenachází, pokračute.


Elektrárna dlouhé stráně

Nachází se na katastrálním území obce Loučná nad Desnou, v okrese Šumperk. Jelikož se jedná o stavbu přímo v centru CHKO Jeseníky, stavba vyvolala rozporuplné ohlasy veřejnosti. Zvyšuje se i návštěvnost elektrárny. Loni vzrostla o šest procent na 93. Rekordních více než 97.


Právem ji lidé v anketě zvolili za největší div České republiky. Jedná se o nejvýkonnější vodní elektrárnu v Česku – její instalovaný výkon je 6MW. Kouty nad Desnou Kouty nad Desnou.


Jejím posláním je plnit pro elektroenergetickou soustavu naší republiky svým výkonem 6MW statické a dynamické služby. Zatím je však vše jen na. Jeden člověk v karanténě, řada mimořádných opatření, ale i více vyrobené elektřiny. Elektrárna pořádá celoročně exkurze pro veřejnost.


Výchozím místem výletu je náměstí v Koutech nad Desnou, kde se nachází parkoviště. Celkové náklady na stavbu činily přibližně miliardy korun, elektrárna se zaplatila za sedm let provozu. Mnohé její objekty byly umístěny do podzemí a objekty na povrchu jsou ohleduplně začleněny do přírody.


Stanula tak mezi nejvýznamnějšími českými památkami jako jsou Hrad Karlštejn, Pražský hrad nebo Zámek Hluboká. V samotném finále hlasovací soutěže se stala dokonce největším Divem České republiky. Ta horní, připomínající z výšky velké oko upřené do nebe, je po zásluze oblíbeným výletním cílem. Zvlášť od doby, kdy tu byla. A brzy se nejvýkonnější vodní elektrárna v Česku, ležící na vrcholu jedné z jesenických hor, dočká dalšího velkého milníku.


Ve světě se dnes nachází stovky přečerpávacích vodních elektráren. Jen v Německu je cca PVE. V rámci týdenní dovolené v Koutech nad Desnou jsem se s přítelkyní dva dny předem.


Elektrárna dlouhé stráně

PROJDĚTE SI DLOUHÉ STRÁNĚ PROSTŘEDNICTVÍM VIRTUÁLNÍ PROHLÍDKY! Horní nádrž je s podzemní elektrárnou spojena dvěma přivaděči, každým pro jedno soustrojí. Tunely jsou dlouhé 3a 3metrů.


Dlouhé stráně jsou nejnavštěvovanější elektrárnou. Vodní přečerpávací elektrárna Dlouhé Stráně se nachází se v Hrubém Jeseníku, uvnitř CHKO Jeseníky. Vjezd do areálu PVE Dlouhé Stráně není povolen. K horní nádrži přečerpávající vodní elektrárny Dlouhé Stráně je nyní nově možné vyjet i lanovkou.


Elektrárna dlouhé stráně

I méně zdatní chodci se tak mohou podívat na impozantní dílo. Cyklistům v létě navíc dopraví na vrchol i kolo.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapojení bojleru schéma

Pelety polsko

Plynový kotel baxi návod