Dlouhé stráně elektrárna

Dlouhé stráně elektrárna

Zařadila se tak mezi nejvýznamnější české památky jako jsou třeba hrad Karlštejn nebo zámek Hluboká. Po vyplnění následujícího formuláře vám do vašeho e-mailu. VODNÍ USTANOVENÍ Majitel PVE Dlouhé Stráně: ČEZ, a. Pravidla zpracování osobních údajů. Litujeme, ale stránka se na webu již nenachází, pokračute. Právem ji lidé v anketě zvolili za největší div České republiky.


Jeden člověk v karanténě, řada mimořádných opatření, ale i více vyrobené elektřiny. Právě tak v čase koronavirové pandemie funguje unikátní přečerpávací elektrárna Dlouhé stráně v Jeseníkách. Jejím posláním je plnit pro elektroenergetickou soustavu naší republiky svým výkonem 6MW statické a dynamické služby. Jedná se o nejvýkonnější vodní elektrárnu v Česku – její instalovaný výkon je 6MW. Kouty nad Desnou Kouty nad Desnou.


Rating is available when the video has been rented. This feature is not available right now. Please try again later.


Budova je nově zrekonstruována a vybírat můžete z několika druhů pokojů v různých cenových relacích. Součástí přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně je vyrovnávací elektrárna v dolní nádrži. Horní nádrž zcela vypuštěna. Elektrárna pořádá celoročně exkurze pro veřejnost.


Výchozím místem výletu je náměstí v Koutech nad Desnou, kde se nachází parkoviště. Zatím je však vše jen na. Hlavním úkolem elektrárny je zabezpečit stabilitu elektrizační soustavy, pro kterou je nezbytná rovnováha mezi aktuální spotřebou a výkonem dodávaným energetickými zdroji.


Nachází se na katastrálním území obce Loučná nad Desnou, v okrese Šumperk. Jelikož se jedná o stavbu přímo v centru CHKO Jeseníky, stavba vyvolala rozporuplné ohlasy veřejnosti. Two Hands Restorations Recommended for you. Po protestech ochránců přírody a technických problémech s jednou turbínou byla elektrárna Dlouhé stráně do ostrého provozu uvedena až 20. Celkové náklady na stavbu činily přibližně miliardy korun, elektrárna se zaplatila za sedm let provozu.


Vodní přečerpávací elektrárna Dlouhé stráně v Jeseníkách, která byla téměř dva týdny mimo provoz kvůli převrácenému jeřábu, opět funguje. Stroj, jehož řidič při nehodě zemřel, museli hasiči shodit do dolní nádrže elektrárny. Na dně zůstane do doby, než experti vymyslí, jak ho vyzvednout.


Dlouhé stráně elektrárna

Přečerpávací vodní elektrárna. Mnohé její objekty byly umístěny do podzemí a objekty na povrchu jsou ohleduplně začleněny do přírody. Poskytuje Wi-Fi zdarma, dětské hřiště, přímý přístup na sjezdovku a neplacené.


Stanula tak mezi nejvýznamnějšími českými památkami jako jsou Hrad Karlštejn, Pražský hrad nebo Zámek Hluboká. V samotném finále hlasovací soutěže se stala dokonce největším Divem České republiky. Ta horní, připomínající z výšky velké oko upřené do nebe, je po zásluze oblíbeným výletním cílem.


Dlouhé stráně elektrárna

Zvlášť od doby, kdy tu byla. Exkurze do přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně. Od té doby, co jsem poprvé viděl letecké snímky vodní elektrárny Dlouhé stráně , bylo mi jasné, že tam se chci někdy podívat. V rámci týdenní dovolené v Koutech nad Desnou jsem se s přítelkyní dva dny předem. Před pár dny tomu bylo přesně dvacet let, kdy byla vodní elektrárna Dlouhé stráně spuštěna do „ostrého“ provozu.


A brzy se nejvýkonnější vodní elektrárna v Česku, ležící na vrcholu jedné z jesenických hor, dočká dalšího velkého milníku. K horní nádrži přečerpávající vodní elektrárny Dlouhé Stráně je nyní nově možné vyjet i lanovkou. I méně zdatní chodci se tak mohou podívat na impozantní dílo.


Cyklistům v létě navíc dopraví na vrchol i kolo.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapojení bojleru schéma

Pelety polsko

Plynový kotel baxi návod