Rozdělení kotlů

K otel je zařízení, v němž se teplo vyvíjí spalováním tuhých, plynných, nebo kapalných paliv. To pak ohřívá teplonosná média, například radiátory, některé druhy podlahového nebo stěnového vytápě. Zde pěkně v pořadovém označení podle velikosti, největší kotle jsou tedy kotle 1. Ovšem to nemá nic společného s emisemi a malými teplovodními kotlíky pro vytápění domácností.


Průmyslové kotle rozdělení VODOTRUBNATÉ ŽÁROTRUBNATÉ PRÁŠKOVÉ ROŠTOVÉ FLUIDNÍ Žárotrubnaté kotle patří do skupiny kotlů S RELATIVNĚ VELKÝM OBSAHEM VODY. Patří sem kotle: Válcové – nejstarší typ kotlů. Jsou to dva měsíce, co zmizely z obchodů tři čtvrtiny dosud prodávaných kotlů na tuhá paliva. Byly to kotle spadající do 1. Jedná se o minerální látky (křemičitany, uhličitany, sírany a další) obsažené v tuhém palivu před jeho spálením.


Spálením vzniká z popeloviny tuhý zbytek, kterému říkáme popel. Pro provoz kotlů jsou velmi důležité charakteristické teploty popele, které nám určují chování popele při různých teplotách. Norma ČSN EN 303-kotle na tuhá paliva rozdělují do tzv.


Rozdělení kotlů

Většina současných kotlů na tuhá paliva splňuje podmínky pouze nejméně přísné první a druhé emisní třídy. Právě tato zařízení bude nutné během. V počátcích vývoje kotlů převažovaly kotle válcové, které byly výrobně jednodušší. Druh paliva (zvlášť jeho výhřevnost) má vliv na tvar a velikost spalovacího prostoru kotle (topeniště).


V současné době mají největší význam stabilní kotle s velmi vysokým tlakem v energetice. Kotlů spalujících biomasu je velké množství – liší se výkonem, cenou, náročností na údržbu, provoz i druhem paliva. Nejjednodušší jsou kotle na různá tuhá paliva, vhodné zejména tehdy, když je třeba palivo měnit na ekologičtější postupně. U takových kotlů lze střídat třeba uhlí a oblíbené pelety – ze. Výpočet účinnosti používá pro stanovení příkonu spalné teplo, a ne výhřevnost.


Rozdělení kotlů

Klasické, nízkoteplotní a kondenzační. Nízkotlaké, středotlaké a vysokotlaké. Teplovodní, horkovodní a parní. Cena těchto kotlů (respektive často přímo soustav s různým stupněm elektronického vybavení – až po programování a ovládání přes internet) dosahuje dvoj- až trojnásobku ceny klasických kotlů. Jejich účinnost však v celém režimu přesahuje a dochází tak k významným úsporám paliva.


Hlavním klíčem pro rozdělení kotlů je zdroj (palivo), který kotel využívá pro ohřev teplé vody. Zobrazují se všechny typy kondenzačních kotlů. Kotle na tuhá paliva představují v dnešní době nejlevnější.


Rozdělení kotlů

Pro detailnější výběr prosím použijte níže zobrazené rozdělení podle typu použití, nebo značky. Pod průtokovým ohřevem se zobrazí všechny značky kotlů náležící tomuto konkrétnímu použití. Rozdělení plynových kotlů. Plynové kotle určené pro kotelny mají rozsah od až do 7kW.


Jednotlivé typy kotlů : A) 3. APTT jako autorizované začleněné živnostenské společenstvo Hospodářské komory České republiky potvrzuje, že níže uvedený seznam obsahuje odborně způsobilé osoby (OZO) proškolené pod dohledem Hospodářské komory České republiky v rozsahu nutném k provádění kontrol níže uvedených stacionárních zdrojů na pevná paliva podle § 1 odstavec 1. Inspektorát Práce patří mezi kontrolní orgány pro vykonávání revizí elektrických spotřebičů a nářadí.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapojení bojleru schéma

Pelety polsko

Plynový kotel baxi návod