Kartáčované dřevo

Kartáčované dřevo

Lze je využít při výrobě nábytku, pergol atd. Kartáčované povrchy mají kromě přírodního vzhledu ještě jednu nespornou a praktickou výhodu: oproti klasickým hladkým povrchům jsou velmi odolné proti mechanickému poškození. Making the Live Edge Slab Family Dining Room Table With Epoxy Fill For Video Edit - Duration: 13:23. Kartáčování je speciální povrchová úprava dřeva při níž se mechanicky odstraní z povrchu měkčí část letokruhů. Vznikne velmi originální struktura povrchu, která je odolnější a trvanlivější proti vnějším vlivům.


Kartáčované dřevo je zajímavým dekoračním prvkem vhodným nejen do dřevěných interiérů. Jedná se o speciální povrchovou úpravu dřeva, při níž se mechanickou cestou odstraní z povrchu měkčí část letokruhů. Stejný efekt je docílen přirozeně u dřevěných povrchů namáhaných mechanickými či přírodními vlivy. Vyrábíme kartáčované (drásané, strukturované) podlahy a obklady.


Detailu kartáčované podlahy V současné době jsou u zákazníků v oblibě palubkové podlahy z tvrdého, ale i měkkého dřeva, především do interiérů, kde chce zákazník zachovat rustikální styl, ať již se jedná o chalupy, rodinné domy či byty. Součástí naší nabídky jsou i drásané a kartáčované palubky, které se v současné době těší poměrně velké oblibě mezi našimi zákazníky. Drásání a kartáčování palubek představuje povrchovou úpravu dřeva, při které dochází k mechanickému odstranění měkkých součástí letokruhů. Není pochyb o tom, že dřevo , které je upraveno technikou drásání zaujme svým vzhledem a zároveň působí velmi přirozeně.


Kartáčované dřevo

Kartáčováním (drásáním či satinováním) odstraníme měkké části letokruhu a dřevo je tak mnohem výraznější v kresbě. Výsledky při použití této úpravy dřeva jsou opravdu vynikající. Ve velkém je možné dřevo strukturovat a dávat mu patinu starého používaného nábytku pomocí chemických lázní, to však nejsou technologie vhodné pro doma, stejně jako pískování. A není tedy divu, že spousta domů má interiérové a vchodové dveře právě ze dřeva. Také v naší nabídce najdete masivní dřevěné dveře za skvělé ceny.


Ale dřevo se používá také ke konstrukci teras. Krásné dřevěné terasy mohou zútulnit nejen vaši zahradu. Podívejte se, jak kartáčované dřevo v kombinaci s epoxidem sluší postelím DOMPOS. Ať si vyberete jakoukoliv z nich, věříme, že s ní budete spokojeni.


Kartáčované dřevo

Co je to epoxidová pryskyřice? Nadčasový design úpravy povrchu dřeva. To se dozvíte v dalším blogovém článku. Opalování dřeva je odedávna stará metoda impregnace. Již naši dědové a jejich dědové opalovali kůly, které v zemi vydržely třikrát déle než bez opálení.


OPALOVANÉ A KARTÁČOVANÉ DŘEVO. Fasády, Podlahy, Trámy, Plotovky. Vaše fasáda, podlaha, plot už může vypadat jinak. Kartáčováním se zvýrazní kresba. Dřevo v nové, dřevo designové.


V kombinaci s opálením a namořením, navoskováním nebo naolejováním získá zajímavý. To pak získá patinu stáří a vzhled dřeva, které bylo vystaveno. Ručním kartáčem nebo kartáčem na vrtačce pak dřevo opět narušíte a výsledný povrch upravíte voskem, lakem či olejem.


Nepravidelně žíhaný povrch dřeva mu dá charakteristický vzhle opálení pak větší trvanlivost, takže se tato technika hodí i pro úpravy dřeva určeného pro použití v exteriéru. Díky tomu docílíme neopakovatelného vzhledu a postel se tak stane skutečnou ozdobou Vaši ložnice. Originální televizní stolek opalované kartáčované dřevo Kč 500.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapojení bojleru schéma

Plynový kotel baxi návod

Plynové kotle immergas recenze