Kontrolní řád

Kontrolní řád

Cílem semináře je seznámení účastníků s platnou právní úpravou kontroly, kterou vykonávají orgány státní správy v rámci veřejné správy. Kontrolní řád v praxi veřejné správy. Předmětná právní úprava je obsažena především v zákoně č. Portaro - Webový katalog knihovny. Send e-mail Print links=view. Anotace Tato směrnice upravuje vnitřní kontrolní systém Vysoké školy ekonomické v Praze, činnost interního auditu a interní kontroly.


Kontrolní řád

Podrobně činnost finančního a kontrolního výboru. Metodická doporučení k činnosti ÚSC: č. V případě, kdy vlastník nebo uživatel pozemku či prostoru vstup neumožní, lze jej přimět jen prostřednictvím uložení pokuty, případně využitím jiných institutů dle relevantních zvláštních předpisů. Datum konce platnosti: 10.


Tento předpis již není platný! Zobrazit novější předpis. Výslovně označuje § 1odst. Vztahuje se nejen na státní kontrolu, tedy kontrolu vykonávanou v rámci státní správy, ale na jakoukoliv kontrolu, tedy i na.


Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ) je nezávislý orgán České republiky, který vykonává kontrolu hospodaření se státním majetkem a plnění státního rozpočtu. Po novele zákona o přezkoumávání hospodaření platné od 1. Průběh kontroly se řídí především zákonem č. Zahájení kontroly musí být. V praxi je častější užívání služebních průkazů.


Plán kontrolní činnosti v závislosti na obsazenosti Kolegia NKÚ obsahuje až kontrolních akcí. Kolegium NKÚ může v průběhu roku zařadit do plánu kontrolní činnosti na daný rok novou kontrolní akci, musí se na tom však shodnout nadpoloviční většina jeho členů. Plán obsahuje i základní informace o jednotlivých. Cílem nového kontrolního řádu je především sjednocení, zpřehlednění a zjednodušení procesu kontroly vykonávané zejména v rámci veřejné správy orgány státní správy a územní samosprávy u jim nepodřízených právnických a fyzických o. Bohužel na základě současné mimořádné situace jsme nuceni přeložit termín konání semináře.


Kontrolní řád

Náhradní termín oznámíme co nejdříve. Omlouváme se za případné komplikace. Nový kontrolní řád , který nabyl účinnosti v lednu letošního roku má mnoho ustanovení, která mají význam pro obce a obecní samosprávu a další subjekty a do její činnosti zasahují významným způsobem.


Je zcela jisté, že bez znalostí určitého teoretického základu, není ani možné aplikovat právní normy v praxi. Sbírka zákonů Zákony, vyhlášky, nařízení vlády a další typy předpisů v aktuálním znění, se spoustou zajímavých možností a funkcí. Monitor změn zákonů Všechny změny zákonů, vyhlášek a nařízení vlády, které naši legislativci teprve připravují - přehledně a na jednom místě. Cílem semináře je představit úpravu procesu kontroly v rámci veřejnoprávních vztahů podle kontrolního řádu, který se od 1. Pověření ke kontrole se vztahuje vždy jen k jedné kontrolní akci, nestanoví-li tento řád dále jinak.


Oznámení kontroly zabezpečuje v souladu s příslušnými právními předpisy vedoucí kontrolní skupiny, který je kontrolou pověřen. Působnost kontrolního řádu. Podle ustanovení § 1zákona č. Předsedou výborů je vždy člen zastupitelstva obce. Informace podle zákona č. H-KONTROLNÍ ŘÁD ČESKÉ LÉKÁRNICKÉ KOMORY Česká lékárnická komora vydává na základě zmocnění daného zákonem č. Odchylky od kontrolního řádu ve zvláštních úpravách. Dopad kontrolního řádu na vybrané zvláštní úpravy kontrolních postupů podle předem projeveného zájmu účastníků.


Nestanoví-li kontrolní řád jinak, postupuje se při kontrole podle správního řádu jako obecného předpisu upravujícího postup při výkonu působnosti v oblasti veřejné správy. Proto je komentář ke kontrolnímu řádu doplněn stručným komentářem k vybraným ustanovením správního řádu, která se při kontrole použijí.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapojení bojleru schéma

Pelety polsko

Plynový kotel baxi návod