Bojler pro solární ohřev

Bojler pro solární ohřev

Bojlery pro solární ohřev vody. V našem sortimentu naleznete solární bojlery pro zajištění dostatečného množství TUV pro bytové jednotky, provozovny, restaurace a. Dle konkrétních požadavků Vám zdarma navrhneme solární systém na míru pro celoroční ohřev TUV, sezónní přitápění objektu či solární ohřev bazénu. Při nejběžnější variantě zapojení pro solární ohřev TUV se návratnost investice pohybuje již okolo 3-let. Nabízíme prodej komponent a výrobků z oboru topení, solárního ohřevu, vodovodních instalací, sanity a vybavení koupelen. Na této stránce najdete všechny dodávané typy solárních panelů a souvisejících komponent, jejich parametry, popis a dokumentaci ke stažení.


Proč solární systém, jaký, na kolik přijde a proč si ho pořídit právě od R. Nabízíme kompletní solární sety pro ohřev užitkové vody pomocí solárního systému. Inovační solární ohřev pyramidový je určený pro nadzemní i zapuštěné bazény. Solární ohřev TUV s elektrickým dohřevem Máte elektrický bojler a chcete ohřívat vodu soláry? Přechod z elektrikou ohřívaných zásobníků vody bývá mezi klienty nejčastější. Některé zásobníky je možné přímo dohřívat v období, kdy mají solární kolektory malý výkon.


Zde je na zvážení, zda přes zimu, kdy má ohřev vody ze slunce velmi malý výkon, nepoužít klasický bojler s menším objemem, případně využít ohřevu vody přímo z kotle. Přece jen ohřívat 4l bojler není úplně. Nutno si prvně říci z čeho se takový systém skládá a jak jej správně připojit.


Bojler pro solární ohřev

Proč by solární systémy měli montovat jen zkušení instalatéři? Ke svépomocné montáži solárního systému pro ohřev vody je zapotřebí speciální nářadí. Výhodou solárního ohřevu Pyramida je jednoduchá instalace a skladnost. Topení, solární ohřev a sanita. Vítejte v našem e-shopu zaměřeném na prodej komponent a výrobků z oboru topení, solárního ohřevu, vodovodních instalací, sanity a vybavení koupelen.


Zásobník - bojler má jímky na snímání teploty. Solární systém pro ohřev teplém vody je sice finančně náročnější na samotn. Horní jímka TSslouží k umístění teplotního čidla kotle, spodní pro solární systém. Solární zásobníky bývají stacionární, dopojení na kotel na tuhá paliva je ideální volbou pokud máte systém s nuceným oběhem, čerpadlem.


Pokud máte otopný systém na bázi. Síťové topné těleso je schopné ohřát bojler od prostředka nahoru, spodek nádrže zůstává vždy připravený pro solární ohřev. V ideálním případě je solární topné těleso schopné ohřát celou náddrž a síťová topná jednotka již vůbec nespíná. Toto se děje v rozmezí od jara do podzimu. Systém pracuje za jakéhokoliv počasí a teplota vody běžně dosahuje 60°C, v letních měsících může vodu ohřát až na teplotu 90°C.


Jak ohřev vody funguje, a základní možnosti zapojení ukazuje následující. Celý systém pro ohřev vody může být umístěn na zemi za použití dodaného stojanu a může dodávat vodu do vyšších pater budovy. Sada může být umístěna i na střeše budovy. Stojan, který je součástí dodávky, je určen pro postavení na zem nebo rovnou střechu.


Termické systémy pro solární ohřev teplé vody jsou poměrně drahé a jejich větší zlevnění asi nelze očekávat. V praxi je proto začíná nahrazovat fotovoltaika. Foto: Thinkstockphotos.


Cena malých systémů pro ohřev vody (do kWp) je přes tis. Snížení nákladů při instalaci většího výkonu.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapojení bojleru schéma

Plynový kotel baxi návod

Plynové kotle immergas recenze