Zvýšení tahu komína

Popis: Komínový nástavec EKON svou konstrukcí zlepšuje tah komínu a působí i jako ochranný prvek komínového tělesa a především jeho hlavy. Zvýšením tahu dochází ke zdokonalení průběhu hoření a zvýšená teplota spalin opět zvyšuje tah komínu. Tah je základní funkcí komína. Vytvořit tah pro hoření a odvádění zplodin z nemovitosti je základním úkolem každého komína.


Zvýšení tahu komína

Obecně platí například to, že čím vyšší komín, tím větší tah. Pro zlepšení tahu vašeho komína ale rozhodně nemusíte hned zahajovat stavbu. Aspektů, které tah ovlivňují, je mnohem více.


Podívejme se ovšem na základní příčiny snížení tahu a také se zaměřme na zvýšení tahu komína. Kvalitní konstrukce jako základ. Když si necháváte postavit komín, měli by se této činnosti věnovat profesionálové.


Vyšší komín jednoduše dokáže bez problémů zajistit dokonalý tah. U nízkých komínů je možné. Má váš komín slabý tah?


Tak jako dovedeme tah komíma regulovat,dokážeme v komíně tah i zvětšit, aniž bychom komín museli nadstavovat(zvyšovat),či jinak upravovat. Statický nádstavec regulátor, který nemá pohyblivé části a proto se nijak. Podívejme se tedy mnohem podrobněji, jakým způsobem lze řešit zvýšení tahu komína , které je nezbytně důležité pro jeho velmi efektivní chod.


Zvýšení tahu komína

Společně se přesvědčíme, že lze učinit různé úkony. Konstrukce komína je základem. Nabízíme komínové nástavce na zvýšení tahu vašeho komína.


Vyberte si ze široké nabídky našeho eshopu. Rychlé doručení a pomoc s výběrem je u nás samozřejmosti. Zajistit lepší tah komína můžete snadno také pomocí různých moderních doplňků jako je například ventilátor pro odtah spalin nebo regulátor tahu (do kouřovodu, do komínových dvířek nebo komína ), který dovede zajistit stabilní tah komína. Frézování, rozšiřování komínového průduchu, kde jsou odváděny spaliny od spotřebičů například krbová kamna, kotle, atd.


Někdy se může stát, že komín nemá dostatečný přirozený tah a spaliny z kotle nebo krbu pronikají do interiéru. Dochází tak v především při přikládání paliva do kamen nebo kotle a nese sebou další nežádoucí dopady. Kotel na tuhá paliva úprava aby nečadil, menší spotřeba paliva.


Proto si v tomto článku představíme tzv. Díky regulátoru tahu je tak možné ušetřit i nemalé částky za topení. Verze s přetlakovou klapkou, určen do T-kusu od pr. Poradna Nerezové vložky a komíny Ventilátor na zvýšení tahu. Mám tam z každé strany odtah do komína , nicméně u grillu to příliš.


Pro zvýšení tahu v komíně se vysloveně nehodí. Podtlak, který v zařízení vzniká, by v komíně způsobil nadměrný únik tepla a tím i vyšší spotřebu paliva. Pokud by navíc došlo k zanesení úzkých lamel u hlavice, mohl by se komín ucpat, protože veškeré zplodiny by se neměly kam odvádět, šly by dovnitř místnosti. Musíme si uvědomit, že hodnoty, které nám z těchto rovnic vyjdou, nebudou nikdy přesně odpovídat realitě, která vně komína odehrává.


Důvod je prostý, a to vliv dalších tlaků, které nejsou v rovnici zaneseny. Tyto tlaky mohou vytvářet spotřebiče typu digestoří a ventilátorů, stejně tak je třeba si uvědomit, že na. Za předpokladu, že toto nemůžete ovlivnit (rozměry a výšku) je ideální použití regulátoru komínového tahu a tahu komína tímto pomoci. Tah komína je závislí na výšce komína a jeho rozměrech.


Tímto bychom Vám rádi nabídli generátor komínového tahu , který Vám pomůže ke zvýšení komínového tahu a dosáhnout tak. Zvýšení tahu komína , možnost připojení výkonnějšího spotřebiče, renovace, odstranění netěsností. Mimo topnou sezonu lze díky ventilátoru používat komín pro odvětrávání místnosti.


K ventilátoru lze přiřadit i regulaci, která u plynových topenišť v případě nedostatečného tahu komína umí automaticky vypnout prostřednictvím ventilu přívod plynu, čímž zvyšuje bezpečnost.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapojení bojleru schéma

Plynový kotel baxi návod

Plynové kotle immergas recenze