Wifi po elektrické síti

Internet po elektrické síti 2V? Není rozvod jako rozvod. Znáte někoho, kdo by v dnešní době stál o rozvod? Pokud ano, řeknete si nejspíš, že je to blázen.


Wifi po elektrické síti

Tato technologie bude levná a dostupná pro běžné domácí uživatele. Data by k vám proudila po stejné síti po jaké je veden elektrický proud pro televizory, počítače, ledničky a další elektrická zařízení. Tak to bude třeba předem projít jističe ale řešení rozvodu internetu doma po síti je elegantní řešení.


Výrobci nabízí chytré televize buď s integrovaným Wi-Fi modulem nebo s ethernetovým portem pro připojení do místní sítě (LAN). Bezdrátový modul si můžete samozřejmě dokoupit, jenže ne tak ledajaký. Běžný Wi-Fi USB modul totiž s televizí nepracuje, takže vám nezbyde nic jiného, než zakoupit speciální USB Wi-Fi.


Po elektrických rozvodech se poté kromě elektrické energie přenáší také datové pakety, stejně jako v klasické počítačové síti. Výhody takového řešení jsou zřejmé – nemusíte zavádět žádné další kabely ani instalovat bezdrátové přístupové body a přesto dokážete propojit celou domácnost vysokorychlostní počítačovou sítí s rozumnými náklady. Pokud ale chcete vytvořit Wi-Fi síť, stejně se nevyhnete připojení Wi-Fi směrovače k tomuto kombinovanému zařízení. Nevýhody POL Nevýhodou je, že POL adaptér nezapojíte do zásuvky, která je chráněna filtrem proti špičkám v elektrické rozvodné síti (nejčastěji k dostání ve formě prodlužovací šňůry s filtrem a omezovačem napěťových špiček).


Vážení zákazníci, rádi bychom Vás informovali, že vzhledem k aktuální situaci se šířením viru COVID-přijímáme preventivní bezpečnostní opatření a od 16. Sada dvou síťových adaptérů pro provoz v elektrických rozvodech. Elektriku má doma každý a zvláště u nás by tato možnost vzhledem k láci telefonních služeb mohla být velmi zajímavá. Současnou situaci ve společnosti Pražská energetika zjišťoval náš stálý spolupracovník Petr Nachtmann.


Wifi po elektrické síti

Napadla mě tahle možnost, ale nemám zkušenost s konkrétníma hračkama, proto si necham poradit od někoho, kdo má. Jak je na tom internet po elektrické síti ? O počítačích, IT a internetu - Živě. Tímto systémem lze vytvářet datové sítě téměř libovolného rozsahu, a to velmi rychle a spolehlivě. V balení najdete dva Powerline LAN adaptéry.


Jak montáž přenosu dat po elektrické síti probíhá v praxi? Nezbytným předpokladem funkčnosti je instalace těchto zařízení na jedné elektrické fázi. Potřebujete dostat v objektu internet do místnosti, nejde to kabelem a WiFi síť je silně zarušená.


Injektážní modul i koncový klientský modul je shodný. Toto řešení používá k přenosu dat po elektrické síti OFDM modulaci na frekvenci – MHz a frekvenčních nosičů. Díky jednoduché instalaci je toto řešení vhodné. Potřebuju ztáhnout net z routeru z vrchního patra v baráku do spodního a nechci vrtat, tahat kabely, kupovat krycí lišty atd. Přenášejte data po Wi-Fi i elektrické síti s novou sadou powerline adaptérů od TP-Linku.


Dvojice produktů tvořená modely TL-PA2a TL-WPA2umožňuje šířit datové pakety s využitím stávající elektrické sítě, uživatelům tak odpadá nutnost často obtížné instalace dlouhých ethernetových kabelů. Ani není potřeba napojovat další zařízení, protože některé adaptéry mají Wi‑Fi hotspoty již vestavěné. Jediné omezení, které vás může s adaptérem potkat, je dosah v elektrické síti. Společnost Tomorrow systems uvádí na český trh nový model zařízení pro přenos dat WodaPluga novou řadu přístupových bodů Compex. V tomto termínu přijede a přiveze potřebný materiál.


Na dohodnuté místo namontuje přijímací zařízení. Protáhne kabel k Vašemu počítači a na jeho konec připojí napájecí rozdvojku. Tu zapojí do elektrické zásuvky.


Kabel od přijímacího zařízení zapojí do počítače a nastaví potřebné parametry. Asi nejlepší využití pro BPL se nachází v málé domácí síti. Již dnes lze koupit adaptéry, které stačí pouze zastrčit do zásuvky a ethernetu a to samé udělat v jiném pokoji.


Wifi po elektrické síti

To ušetří především práci s pokládáním nového LAN kabelu a jeho schováváním před zraky obyvatel, protože elektrické rozvody jsou už. Našel jsem si článek,kde uváděli, že čím vyšší rozlišení tím je větší spotřeba a je třeba více vykreslovat, ale platí to jen na běh z baterie bez elektrické sítě?

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapojení bojleru schéma

Pelety polsko

Plynový kotel baxi návod