Přečerpávací vodní elektrárna dlouhé stráně

Zařadila se tak mezi nejvýznamnější české památky jako jsou třeba hrad Karlštejn nebo zámek Hluboká. Po vyplnění následujícího formuláře vám do vašeho e-mailu. VODNÍ USTANOVENÍ Majitel PVE Dlouhé Stráně: ČEZ, a. Pravidla zpracování osobních údajů.


Penzion Kouty nabízí cenové dostupné ubytování na horách, v. Litujeme, ale stránka se na webu již nenachází, pokračute.

Jedná se o nejvýkonnější vodní elektrárnu v Česku – její instalovaný výkon je 6MW. Součástí přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně je vyrovnávací elektrárna v dolní nádrži. Vodní přečerpávací elektrárna Dlouhé Stráně se nachází se v Hrubém Jeseníku, uvnitř CHKO Jeseníky. Vjezd do areálu PVE Dlouhé Stráně není povolen.


Elektrárna pořádá pravidelné exkurze. Od té doby, co jsem poprvé viděl letecké snímky vodní elektrárny Dlouhé stráně , bylo mi jasné, že tam se chci někdy podívat. V rámci týdenní dovolené v Koutech nad Desnou jsem se s přítelkyní dva dny předem.


Takový objem elektřiny by dokázal pokrýt roční spotřebu 60. Loni vodní přečerpávací elektrárna Dlouhé stráně po předchozí modernizaci vyrobila 63milionu kWh elektrické energie.

Za první čtvrtletí letošního roku tak elektrárna vyrobila už třetinu loňské. Novinka: Virtuální prohlídka! Exkurze do přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně. Leží na Moravě, v katastru obce Loučná nad Desnou, v okrese Šumperk. Ta s přečerpávací vodní elektrárnou Dlouhé Stráně.


Přežila perné chvíle a dnes neodmyslitelně utváří jesenické panorama a stala se také turistickým lákadlem číslo jedna. Okoukněte vše, co pro dobrý výběr potřebujete. Strojovna a transformovna bývají často z bezpečnostních důvodů odděleny. Podzemnímu řešení se dává přednost při budování elektráren v chráněných. Mnohé její objekty byly umístěny do podzemí a objekty na povrchu jsou ohleduplně začleněny do přírody.


Hlavním úkolem elektrárny je zabezpečit stabilitu elektrizační soustavy, pro kterou je nezbytná rovnováha mezi aktuální spotřebou a výkonem dodávaným energetickými zdroji. Stanula tak mezi nejvýznamnějšími českými památkami jako jsou Hrad Karlštejn, Pražský hrad nebo Zámek Hluboká. Kvůli co nejšetrnějšímu začlenění do krajiny je veškerý provoz situován do podzemí, díky tomu elektrárna. Za tu dobu vyrobila elektrárna tolik elektřiny, že by to stačilo třem milionům domácností na cel.


Přečerpávací vodní elektrárna DLOUHÉ STRÁNĚ. Právě tak v čase koronavirové pandemie funguje unikátní přečerpávací elektrárna Dlouhé stráně v Jeseníkách. Webkamera přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé stráně.


Kamera je umístěna na Pradědu. Přímo u nádrže Dlouhé stráně prozatím webkamera není.

Další technickou výzvu zvládli pracovníci, kteří mají na starosti výměnu oběžného kola turbíny přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně. To se děje přečerpáváním vody z dolní nádrže do horní v době přebytku energie a naopak výrobou energie turbínovým režimem v.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapojení bojleru schéma

Pelety polsko

Plynový kotel baxi návod