Snížení otáček ventilátoru

Snížení otáček ventilátoru

Hlavním důvodem pro regulaci nebo snížení otáček ventilátoru je dosažení co nejnižší hlučnosti počítače při zachování nízké teploty. Obecně platí, že výhodnější je použít ventilátor většího rozměru, který dosáhne stejného průtoku vzduchu při nižších otáčkách a tím i hlučnosti. Použitím několika hodnot můžete přepínat ventilátor na různé výkonové stupně. Totiž - můžete mi říct že jsem magor, že ten notebook musí větrat. Jenomže hlučnost je údajně způsobená i špatnou regulací ventilátoru , kdy se snaží udržet vnitřní hardware na nesmyslně nízkých teplotách.


Snížení otáček ventilátoru

Chci notebook používat ve škole, kde bych uvítal tichý chod. Bylo by možné nějak pohodlně přepínat mezi. Použití programu a jeho provozování jen na vlastní nebezpečí! Parametry použité ve videu jsou pouze informační. Pro optimální nastavení je třeba testovat každou sestavu samostatně.


Více informací o specifikaci 80PLUS můžete nalézt v sekci Download. Setkal jsem se s mnoha počítači, které byly opravdu hlučné. Snížení otáček pc ventilátoru. Nechápu, že to někomu nevadí, mě tedy ano. Osobně jsem svůj komp ještě více ztišil díky tomu, že vše je ve skříni Fractal.


V závislosti na velikosti odporu funguje (do Ohm) nebo nefunguje snímaní otáček - je to daň za snížení napětí na ventilátoru. Druhá kapitola popisuje 7V redukci odvozenou z napájení disků. Stačí pouze nastavit jeden údaj v Biosu a nebude potřeba žádný externí hardware za stovky kč. Co s týče odregulování ventilátoru do nízkých otáček , je lepší volba pulzně šířková regulace, tj.


Do ventilátoru totiž PWM pouští buď 12V nebo nic a doba po kterou trvá těch 12V nebo ten nic rozhoduje o výsledných otáčkách. Sylvie Rasch - CraSy creative things Recommended for you. Obzvláště vhodné, pokud už vám pro ventilátory nezůstal volný konektor na základní desce nebo chcete snížit jejich hlučnost. Na dvou konektorech je pro snížení otáček a zachování tichého. C a víc, a přitom se větřáček netočí naplno - to začne až při °C - já tuhle hranici chci posunout dolů - např.


Snížení otáček ventilátoru

Takto jsme kdysi měli upravených několik. Zdravim, rád bych se podělil o nápad na velmi jenoduché snížení otáček ventilátorů. Nevíhoda je však ta že zde není nijaká plynulá regulace.


Potřebovala bych snížit rychlost otáček ventilátoru pro CPU, přijde mi až moc hlučný a zbytečně rychlý. Zásadní přitom je, aby hodnota příkonu (W) a proudu (A) regulovaného ventilátoru , respektive celková hodnota v případě napojení více ventilátorů, nebyla vyšší, než je maximální přípustná hodnota příkonu a proudu regulátoru otáček. Aby nedošlo k poškození, jsou regulátory vybaveny pojistkou. Ziehl-Abegg vyrábí regulátory otáček , které pracují na principu změny napětí i změny frekvence. Zavedením EC techniky v klimatizační a chladírenské technice byl nastaven nový trend úspor elektrické energie.


Snížení otáček ventilátoru

Využijte i Vy nejmodernější technologii v oblasti ventilátorů, výrobky Ziehl-Abegg Vám. Chci se zeptat na nějakou dobrou variantu, jak regulovat otáčky asynchroního motoru, konkrétně se jedná o motor ventilátoru u digestoře, frekvenční měnič je varianta dost drahá, na druhou stranu jsem slyšel myšlenku, že je možnost regulace pomocí stmívače na světla, nebo jiným potenciometrem, ale nejsem si jist jestli z podstaty motoru jsou otáčky na napětí závislé. ELEKTRODESIGN ventilátory spol.


To vše díky regulátoru otáček. Navíc, ovládacím kolečkem je možné kontrolovat nejen rychlost otáček , ale i vypnutí a zapnutí ventilátoru. Regulátor tak dokáže být i dálkovým ovladačem ventilátoru.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapojení bojleru schéma

Pelety polsko

Plynový kotel baxi návod