Expanzní nádoba pro pitnou vodu

Expanzní nádoby udržují přetlak v předepsaném rozmezí. Pro pitnou vodu musí mít membrána hygienický atest. Součástí expanzní nádoby by měla být i uzavírací armatura, která navíc zabezpečí výměnu vody v nádobě. Objem expanzní nádoby l, pro tlak bar, pro soustavy s max.


Expanzní nádoba pro pitnou vodu

Mohou se použít jen pro pitnou vodu či užitkovou vodu , pro solární systémy použijte expanzní nádoby pro solární systémy, pro otopnou soustavu použijte expanzní nádoby pro topné systémy. Potřebný T-kus je dodáván spolu s nádobou a armaturu Flowjet je nutné. Tlakové a expanzní nádoby nacházejí uplatnění v široké škále aplikací, například u posilovacích stanic, domácích vodáren, zavlažovacích systémů nebo u ohřívačů TUV. V naši nabídce najdete tlakové a expanzní nádoby pro studenou vodu , pro topení , pro teplou vodu , pro solární systémy, a dále náhradní vaky a náhradní příruby.


Jak fungují expanzní nádoby na vodu ? Při studeném stavu je expanzní nádoba vyplněna plynem. Růst teploty vody či jiné kapaliny však způsobuje zvyšování tlaku a pronikání kapaliny dovnitř nádoby. Ve chvíli, kdy dojde k poklesu teploty, tak naopak plyn začne vytlačovat kapalinu.


Expanzní nádoba pro pitnou vodu

Nerezové nádoby jsou vhodné např. Tlakové nádoby VAREM mají vnitřní vyměnitelný vak a nedochází tak ke kontaktu vody s nádobou. Podle počtu odběrných míst a četnosti odběru volíme velikost nádoby.


Samotná tlaková nádoba udržuje a vyrovnává tlak v systému. Tlaková nádoba je jednou z hlavních komponent při sestavování domácí vodárny. Při výběru zohledňujeme především objem. Vyměnitelná membrána z EPDM, nádoby z oceli. Pro systémy pitné vody se používají expanzní nádoby typu DD a DT které mají hygienický atest na pitnou vodu.


Chrání zásobníky při ohřevu proti deformacím a tím snížení životnosti a navíc zamezí únikům vody z pojistných armatur. Instalují se na přívodu studené. Airfix membránové tlakové expanzní nádoby pro zařízení na pitnou vodu a zvyšování tlaku. Nádoby SOLARVAREM jsou vhodné i pro použití pro pitnou vodu.


Na konec : expanzní nádoba , která měla být na přívodu stud. Objem 12l Tlak bar Průměr 270mm expanzní nádoba pro pitnou vodu vyrovnávání změn objemu vody. Tlakové expanzní nádoby na vodu nabízíme pro pitnou i užitkovou vodu.


Expanzní nádoba pro pitnou vodu

Nabízíme tlakové expanzní nádoby reflex několika objemů. Popis: Objem expanzní nádoby l, pro tlak bar, pro soustavy s max. Nerůtočná expanzní nádoba určená pro požární a užitkovou vodu , nebo pro topné soustavy se zvýšeným korozním nebezpečím, například podlahové topení. Refix DE - vhodná pro užitkovou vodu. Vyrábějí se ve velikostech až 5litrů pro tlak barů, nádoba litrů až barů.


Nejčastější aplikací pro uzavřené expanzní nádoby jsou topné soustavy. Velmi důležitý je jejich správný návrh a umístění v topném systému. Firma Reflex nabízí ve svém výrobním programu nejen široké spektrum typů a velikostí, ale věnuje se také odborné podpoře pro projektanty.


Vhodné pro užitkovou vodu. GWS - mimořádně kvalitní tlaková nádoba k vodárně s max. Svařovaná tlaková nádoba je konstrukčně řešena tak, aby voda nepřicházela do styku s kovovým.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapojení bojleru schéma

Plynový kotel baxi návod

Plynové kotle immergas recenze