Napojení kamen do komína

Napojení kamen do komína

Není to možné pouze u kamen a krbů s teplovodním výměníkem ani u sporáků, kdy kouřovou rozrážku tvoří dutá vodní nádoba výměníku či trouba. Napojit kamna na šamotový komín je často záludná věc. Respektive, cose týče krbových kamen je tato montáž snadná, stačí si vybrat správné vstrčné napojení do šamotového komína , kdy do šamotového sopouchu strkáme stranu redukce se šňůrou.


Dále je snížena možnost regulace (přiškrcení) výkonu kamen. I po zavření táhel primárního a sekundárního vzduchu kamna hoří rychle. Toto je dáno tím, že vysoký tah „tahá“ spalovací vzduchy do spalovací komory. V případě extrémního tahu komína se doporučuje nainstalování regulátoru komínového tahu. Instalace krbových kamen , včetně napojení na komín není sice záležitost několika desítek minut, nicméně se dá zvládnout i svépomocí.


V tomto článku si řekneme několik věcí, které není radno podcenit nebo zapomenout. Napojení krbových kamen do komína Od: michalmaca 10. Mohl by jste mi poradit. Zda lze připojit krbová kamna na stávajcí používaný komín(jedno průduchový,průduch 20cm) v podkroví.


Napojení kamen do komína

Na komín-průduch jsou napojena v přízemí krbová kamna Kw. Výška komína z podlahy padkroví činí 550cm. Dalším častým případem je to, kdy vložka stojí vedle komínu a vstup do komínu je umístěn z boku. Pak vytvoříme nejkratší trasu kouřovodu tak, že hned na hrdlo vložky umístíme nastavitelné koleno 0-45° a nasměrujeme ho směrem jednak dozadu a zároveň i do boku ke vstupu do komína (tedy nejkratší cestou ke vstupu).


První komplikací bývá sestava komínové paty (spodní části komína ), která má vždy určenou výšku, do které kouřovod nelze připojovat. V produktovém listu každého systému ji obvykle nalezneme pod údajem o nejmenší možné výšce osy napojení kouřovodu. Kouřovody - napojení do komína.


Redukce 1na 1mm do keramického komína je uzpůsobena k zasunutí na vstup do komína o průměru 1mm, rozměr. Přechod z kouřovodů do keramického komína umožňuje bezpečné napojení kouřovodu na komín. Pokud chceme malý spotřebič připojit s co nejkratším kouřovodem, nejlépe přímo do komínu , obvykle narazíme na dva problémy. Pokud máte průměr kouřovodu u komína úplně stejný jako je váš kouřovod u kamen , můžete kamna zapojit rovnou na komín. Pokud mají kouřovody různý průměr, použijte redukci do komína a máte taktéž hotovo.


U šamotového komína je zapojení ze zmíněných variant objektivně nejsložitější. Příjemný vzhled napojení krbových kamen. Kvalitní ocelové a nerezové kouřovody pro napojení kamen a krbu do komína.


Nové provedení vychází z osvědčeného způsobu montáže napojovacího dílu na vnější povrch keramického hrdla sopouchu. Napojovací díl se tedy po omítnutí stěny zasune na doraz na vnější hranu keramického hrdla. Omítání komína Před omítáním musíme spoje komínového pláště nejprve překrýt síťkou a teprve potom až komín omítneme. Výrobci kamen a krbových vložek udávají požadavky na tah komína pro konkrétní spotřebič.


Vhodné parametry komína pro krbová kamna jsou výška komína cca - metrů a průměr komína 1mm - 1mm. Mezy takovéto produkty patří redukce opatřená. Bez bourání ne, a myslím, že současné předpisy ani nedovolují více kamen do jednoho komína. Máte-li šamotový komín, pak musíte při připojování kamen nebo krbové vložky použít speciální napojení do komína. Toto napojení je buďto vstrčné nebo převlečné.


U vstrčného napojení přechodku strkáme DO šamotové roury, u převlečného napojení strkáme přechodku NA šamotovou rouru. Vstrčné napojení do komína používáme tehdy, je-li vidět kouřovod. Doba od jara do podzimu se hodí pro kontrolu, pravidelnou údržbu, případnou rekonstrukci komína či třeba pro výměnu kouřovodu. Do komína je možné napojit vždy jen kamna, jež mají menší průměr kouřovodu, než je samotný komín.


Konečný vzhled napojení krbových kamen je důležitou částí montáže Díl samozřejmě umožňuje bezproblémový pohyb (dilataci) všech komponentů. Je dodáván v matně černé barvě s teplotní stálostí do 6°C. Mnoho kamen nechává uniknout plyny nespálené do komína. Tyto plyny představují potenciálního tepla, obsaženého ve dřevu.


Aby se tomu zabránilo, je třeba přivést do topeniště kyslík a smíchat ho s plyny při teplotě 3– 6°C. Najednou na podzim zjistím, že komín jaksi netáhne - chytrák z přízemí (spolumajitel domu) si na stejný průduch napíchl krbovky. Při představě, že otrávím celou jejich rodinu, jsem si raději vyčistil a vyzdil napojení do jiného komína , naštěstí prochází každou místností v domě tři, jeden pro každé patro.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapojení bojleru schéma

Pelety polsko

Plynový kotel baxi návod