Bojler nebo průtokový ohřívač

Největší vliv na rozhodování zda bojler nebo průtokový ohřívač má čas. U bojleru je čas na ohřátí delší, nahromaděné teplo Q je součin výkonu a času. U průtokového ohřívače musí být okamžitý výkon takový, aby se potřebné mnozství protékající vody stačilo za dobu průtoku ohřát na potřebnou teplotu. Tento průtokový plynový ohřívač je určený pro připojení k jednomu odběrnému místu – například ke dřezu.


S ohledem na menší výkon se nehodí ke sprše nebo k vaně. Nejčastěji je elektrický průtokový ohřívač vody umístěn tam, kde není bojler , nebo jsou rozvody horké vody z bojleru daleko a nevyplatí se či nelze trubky rozumně vést. Zajímalo by mě jestli je lepší si pořídit do domu na ohřev vody bojlér nebo průtokové ohřívače.


Ačkoliv průtokové ohřívače mají větší okamžitou spotřebu, tak v časovém součtu musí být spotřeba el. Bojler s označením 3XS se dá označit jako základní průtokový ohřívač vody, má malý objem a zvládne zásobovat ohřátou vodou (°C) například pouze jedno umyvadlo. Na druhé straně velká zařízení se značkou 3XL dokáží dodat teplou vodu do sprch a dalších umyvadel, přitom teplota vody bude vyšší (°C). Použít jednofázový nebo třífázový bojler ? Blokujete bojler nebo hodin denně? Jak zjistit že je blokační relé el.


Poradíte mi jak připojit bojler Perla do sítě? Nemáte někdo zkušenosti z kotlem a bojlerem SLME 2firmy ACV? Pokud se rozhodnete pro elektrický průtokový ohřívač nebo elektrokotel s průtokovým ohřevem, je třeba mít v místě instalace odpovídající rozvody nízkého napětí.


Ten je však snižován dalšími elektrickými spotřebiči, které doma používáte. Průtokový ohřev vody je totiž náročný na tzv. Je konstruován tak, aby odolával vlhkosti.


Bojler nebo průtokový ohřívač

Ty disponují světelnou signalizací provozu. Běžně se tento produkt prodává v elektrickém nebo plynovém provedení. Jeho cena se pohybuje od tisíc až do tisíc korun.


Dobrý den, měla bych dotaz k volbě vhodného ekonomického způsobu ohřevu teplé vody - plyn x elektřina, bojler x průtokový ohřívač. Nepleťte si průtokový ohřívač s bojlerem. Obě zařízení se vám sice postarají o ohřev vody, existují však mezi nimi významné rozdíly. A to nejpodstatnější – každé se hodí pro použití ve zcela jiné situaci.


Bojler nebo průtokový ohřívač

Jak vybrat ohřívač vody do domácnosti? Je lepší bojler nebo průtokový ohřívač ? Teplá voda, přivedená až do kohoutku, je v každé domácnosti základ. Pryč jsou naštěstí doby, kdy bylo potřeba ohřívat vodu na kamnech nebo topit pod brutarem. To si již neumíme představit.


Dnes máme na výběr mezi klasickým bojlerem. Kotel vodu ohřívá v okamžiku, kdy jím prochází. Vhodnější je na místa, kde není příliš vysoká nebo nárazová spotřeba vody (ohřívání vody ke sprchování nebo koupání by se vám mohlo prodražit). Připojování a umisťování ohřívačů vody musí odpovídat příslušným platným normám a dalším předpisům. Případné opravy, přepojování nebo úpravy v zapojení provoz prodražují.


Malý zásobníkový nebo průtokový ohřívač může být určen k umístění pod dřez (umyvadlo) nebo nad dřez namontován na příslušnou baterii. Zásobníkové ohřívače vody jsou k dostání jako tlakové nebo beztlakové, jejichž předností oproti průtokovým ohřívačům je nízká náročnost na elektrickou přípojku. Tlakové elektrické průtokové ohřívače vody jsou konstruovány pro jedno nebo více odběrných míst.


Vybrat si můžete bojler podle způsobu ohřevu - kombinovaný, elektrický, s tepelným čerpadlem nebo tzv. Bude to pod dřezem, nad dřezem, horizontálně, nebo.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapojení bojleru schéma

Plynový kotel baxi návod

Plynové kotle immergas recenze