Ploché vakuové kolektory

Vakuové kolektory mají vyšší výkon v zimním období a jsou proto vhodnější do systémů určených pro přitápění. Srovnáním s plochými kolektory je v celoročním provozu rozdíl pouze v řádu procent, protože nové typy plochých kolektorů již dosahují podobných výkonů, jako levné vakuové. Sluneční kolektory jsou vhodné pro solární systémy pro přípravu TV, ohřev bazénů a přitápění. Vakuové solární kolektory tedy nejsou pouze vhodnou ekologickou alternativou, ale zároveň i ekonomickou.


Ploché vakuové kolektory

Proč jsou vakuové trubicové solární kolektory lepší než ploché solární panely? Ve srovnání s plochými solárními panely jsou vakuové solární kolektory vysoce účinné s minimální životností let. Nabízíme trubicové vakuové solární kolektory pro ohřev vody. Nízkotlakový vakuový kolektor je odolný proti tlaku, jde o jakousi vanu vyrobenou z velmi dobré a vysoce kvalitní oceli. Plochý vakuový kolektor musí být vyroben z těch nejkvalitnějších materiálů.


Dosahují vyšších stagnačních teplot a mají vyšší výkon v zimním období. Jsou proto vhodnější do systémů určených pro přitápění. Co umí ploché deskové kolektory a vakuové ne? Výkon solárního panelu se počítá z absorpční plochy. To zamená, že deskový solární panel o ploše 2. Již takové kolektory nám poskytují plochu okolo 3. Tato vrstva, nejčastěji selektivní mění sluneční záření.


Ploché vakuové kolektory

Zásobníky, nádrže, expanze. Dodáváme ploché kapalinové solární kolektory CosmoSOL rakouské firmy GREENOneTec, které se vyznačují výborným poměrem cena – výkon. Vakuové trubicové solární kolektory V naší nabídce najdete vysoce učinné, kvalitní a cenově příznivé vakuové kolektory české výroby. Kolektory Bosch FKC-splňují vše: ať jde o svislou či vodorovnou polohu, montáž na střechu, fasádu, do střechy či na plochou střechu, hodí se pro všechny druhy umístění. Skříň kolektoru musí být.


Kolektory určené pro přitápění, po nichž budeme tepelné zisky požadovat především v zimním období, by měly mít účinnost co nejméně závislou na počasí. Pro přitápění se proto hodí především trubicové vakuové kolektory , ale i ploché kolektory s kvalitní selektivní vrstvou a silnou tepelnou izolací. V tomto období mají ploché solární kolektory vyšší ztráty sáláním tepla z povrchu kolektorů. U vakuových kolektorů je tomuto jevu zabráněno díky dokonalé izolační schopnosti vakua uzavřeného ve vakuové trubici.


Pokud má solární systém sloužit pro celoroční ohřev vody a případně i přitápění, je vhodnější volit vakuové trubicové solární kolektory , které mají vyrovnanější tepelné zisky v průběhu roku a zejména na podzim, v zimě a na jaře dosahují mnohem vyšších tepelných zisků, než ploché deskové solární kolektory. Světově unikátní systém vytápění kombinující tepelné čerpadlo a ploché vakuové sluneční kolektory. Jeden z nejefektivnějších způsobů vytápění a přípravy teplé vody pomocí kompaktního systému vakuových plochých kolektorů TS 4a tepelného čerpadla. Například v sousedním, ekologicky orientovaném Rakousku, které má velmi podobné klimatické podmínky jako v ČR, tvoří až všech instalovaných soustav právě ploché kolektory.


Pouze zbývající tvoří trubicové vakuové kolektory. Můžete je využít na šikmou i plochou střechu. Díky tomu jsou ideálním řešením pro ty, kteří chtějí ze slunečních paprsků vytěžit maximum.


V našem přehledu se sešly převážně ploché kolektory se selektivním povrchem nebo levnější typy vakuových trubicových kolektorů (nabídka 3), proto lze s jistou dávkou zjednodušení říci, že je můžete srovnávat na. Pro své výkonnostní parametry se hodí pro vytápěcí systémy a průmyslové aplikace. To sme zaznamenali aj my, pretože sa nám o rozrástol zoznam firemných odberateľov z ktorých väčšina boli firmy čo montovali ploché kolektory. Len si treba vybrať tie správne, lebo aj tu sú odlišné technológie. Technologie výroby vakuové trubice nedovoluje výrobcům dosáhnout při výrobě levnějších cen.


Levnější vakuové kolektory jsou dovezeny z Asie a zdaleka nedosahují potřebných kvalit. Prakticky mají ještě nižší celkové roční zisky energie než běžné ploché zasklené kolektory. Vakuové ploché kolektory se pomocí přírub paralelně spojují do řad ve vertikální poloze, maximálně po kusech. Jedná se především o typ Sydney. Klidová teplota tohoto vakuového kolektoru při.


Ploché vakuové kolektory

Uherského Hradiště, kteří mají nainstalovány tzv. Ploché deskové vakuové solární kolektory.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapojení bojleru schéma

Plynový kotel baxi návod

Plynové kotle immergas recenze