Externí přívod vzduchu do kamen

Externí přívod vzduchu do kamen

Co je externí přívod vzduchu ? Externí přívod vzduchu je hadice, která přivádí vzduch z venku přímo do krbové vložky. Má jedinou úlohu, a to dodat kyslík pro hoření v topeništi. Nijak tedy neslouží k rozvádění tepla po místnosti.


Externí přívod vzduchu do kamen

Pokud chceme využít externího přívodu, pak si musíme vybrat takový spotřebič. Rovněž je třeba říct, že v době, kdy se netopí, tak by mohl přívodem proudit studený vzduch do kamen , ochlazovat je zevnitř a kamna by se potom chovala jako chladnička. Proto se na přívod vzduchu osazuje tato klapka, kterou se dá přívod uzavřít: nabídka zde. Kudy je nejlépe vést přívod vnějšího vzduchu do krbové vložky. V projektu mám přívod udělaný 100mm KG trubkou vedenou v podlahovém polystyrenu.


Stará digestoř a ani nevýkonný větrák v koupelně a na záchodě nepřetáhly komínový tah. Takže byl naprosto v pohodě. Nyní si na to musí dávat pozor. CPV , nebo-li centrální či externí přívod vzduchu , není žádný složitý konstrukční prvek.


Externí přívod vzduchu do kamen

V podstatě se jedná o hadici, která slouží k tomu, aby přiváděla vzduch - především kyslík, který je nezbytný pro správné hoření krbu či kamen - přímo do krbové vložky či. Takto přiváděný vzduch slouží pouze k hoření v topeništi, neslouží k rozvádění tepla po domě ani neplní žádnou jinou funkci. Jeho jedinou úlohou je, zabezpečit dostatek vzduchu do spalovací komory, ke správnému hoření krbové vložky a krbových kamen.


Při rekonstrukci rodinného domu jsme postavili komín na krbové kamna. Zatím nemáme nachystaný externí přívod vzduchu do kamen a přemýšlíme zda jej vůbec máme dělat. Naši rodiče mají krbové kamna bez přívodu vzduchu již let a topí bezproblémově. Kamna budou zaústěna do komína s odtahem ve výšce cca 4m od kamen - tedy tah částečně zajišťují kouřovody v místnosti, tedy jsou ohřáté.


Externí přívod vzduchu do kamen

To by měla být výhoda v tahu oproti druhému, studenému průduchu, případně sloužícímu pro přívod vzduchu do kamen. Přívod vzduchu zajišťujeme vždy zvenčí, nebo místnosti (chodby, garáže), která zajistí dostatečný přísun vzduchu. Byl jsem proti externím přívodům vzduchu do krbu.


Musí být externí přívod vzduchu ke krbovým kamnům? Předem děkuji za rady a vlastní. Krbové vložky a kamna vyžadují dostatek spalovacího vzduchu pro hoření. Kyslík ze vzduchu se zúčastní hoření, přemění se na kouřové spaliny a vyletí ven komínem. Množstvím dodávaného vzduchu regulujeme intenzitu a rychlost spalování dřeva.


Přivádět externí vzduch zvenku,je fatální nesmysl,protože se extrémně ochlazuje oheň a následně vlastní hoření. Z praxe-byl jsem u člověka,který reklamoval velkou spotřebu plynového kotle. Měl zhotovený z okapových rour přívod studeného vzduchu až ke kotli. Chudák kotel jel stále naplno,téměř bez vypnutí.


Pán byl hnusný a chtěl kotel nechat vyměnit,že je nah. Pokud je u vás technicky možné navést k vložce externí přívod vzduchu , určitě jej. Sep Pro přívod vzduchu uvažuji komín typu Schiedel Absolut nebo. Sep Stává se, že zákazník má přívod vzduchu do kamen z místnosti a přitom má. Spotřebič má obvykle v zadní části speciální externí přívod vzduchu , ke kterému je pomocí kanálu vzduch pro hoření přiveden.


Hoření je pak nezávislé na vzduchu v místnosti. Externí vzduch je přiváděn přímo do topeniště, nebo je přívod zaústěn v podlaze pod topeništěm. Dnešní moderní rodinné domy se realizují v nízkoenergetickém standardu.


Vzniká tedy v případě instalace spotřebiče potřeba zajisti přívod vzduchu pro jeho hoření. Pro tento případ nabízíme externí rozvody vzduchu. Instalují se do skladby podlahy a jsou napojeny na externí přívod přímo ke. Možnosti přívodu vzduchu ke kamnů1.


Přirozený tah komínu a případné přisávání kamen z vrchu?

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapojení bojleru schéma

Pelety polsko

Plynový kotel baxi návod