Jak vybrat krbová kamna s výměníkem

Od krbových kamen můžeme chtít ale mnohem více. Pokud si totiž vybereme variantu s teplovodním výměníkem , získáme nejen v mnoha ohledech bezkonkurenční zdroj tepla, ale také zároveň. Jak vybrat krbová kamna Posadit se v zimě pohodlně na pohovku a zadívat se do plápolajících plamenů je pro hodně lidí symbolem idylického večera.


CZ radí, jak si vybrat správná kamna. To však bude mít za následek nejen zakouřené přední sklo kamen, ale v neposlední řadě také nebudou krbová kamna fungovat tak, jak mají. Klasická kamna a kamna s teplovodním výměníkem.


Teplo se šíří maximálně tak, že necháme mezi. Výběr správných krbových kamen přímo souvisí s tím, zda s nimi budeme spokojeni a zda budou vytápět naši domácnost přesně podle našich představ. Přestože řada lidí začíná vybírat kamna podle jejich vzhledu, ten by měl být paradoxně až jednou z posledních věcí, které bychom měli při výběru kamen řešit. Díky širokému výběru velikostí, výkonů, podporovaných paliv a designů navíc naleznete vhodná kamna prakticky do každého interiéru. Poradíme vám, jak se při jejich výběru nespálit.


Jak vybrat krbová kamna s výměníkem

Krbová kamna učiní takřka každou domácnost ještě útulnější. Jak správně vybrat krbová kamna ? Tím nejdůležitějším je při výběru zvolit správný typ kamen, podle toho, k jakému účelu budou používána. Zásadními parametry pak jsou výkon a velikost místnosti, průměr kouřovodu a rozměry kamen.


Důležitým parametrem jsou také vzhled a barva produktu. Kamna můžete také připojit k tepelnému systému. Na to budete potřebovat kamna s výměníkem.


Jak vybrat krbová kamna s výměníkem

Nedoporučujeme, aby jste si kamna připojovali sami, ale doporučujeme si pozvat profesionála. Dají se připojit do stávajícího topného okruhu a vyžadují jen drobné stavební úpravy. Při jejich výběru je ale třeba vzít v úvahu celou řadu věcí.


Teplovodní krbová kamna ( s výměníkem na vodu) vám umožní napojení na soustavu s radiátory, podlahové topení nebo ohřev užitkové vody. V praxi to znamená, že vám krbová kamna s teplovodním výměníkem budou ohřívat vodu, která půjde do radiátorů, podobně jako když topíte třeba plynem. Dobrý den, sháníme krbová kamna s výměníkem pro připojení na radiátory. Jedna se o dřevostavbu, zateplení 10cm polystyrenem.


Jak vybrat krbová kamna s výměníkem

Vymera je 15mx1m a výška stropu činí 6m. Jen si nejsme jisti, jaky výkony by měly být do vzduchu a tepla? Při výběru kamen s teplovodním výměníkem se často setkáváme s jedním specifickým dotazem. Lze napojit kamna s výměníkem na podlahové topení? Dalo by se říci, že krbová kamna s výměníkem spojují výhody kotle na dřevo a krbových kamen v jedno.


Postupem let jsme naši nabídku krbových kamen s teplovodním výměníkem ustálili na produktech Romotop, za které dáme ruku do ohně. Dnes se běžně setkáváme s tím, že krbovky vytápí celý dům. Je to možné díky teplovodnímu nebo teplovzdušnému.


Jak vybrat krbová kamna s výměníkem

Jestliže pak chcete vytápět více místností nebo i bojler na teplou vodu, uvažujte o kamnech s výměníkem. Ta zvládnou prostřednictvím trubek a radiátorů vytopit bez problému celý byt č. Trend ale ukazuje, že jejich výhod využívá stále více lidí jako hlavní zdroj vytápění. Není nic lepšího, než-li předat ohřátou vodu z teplovodního výměníku krbových kamen do teplovodního oběhu. Jak jsme již uvedli na začátku, krbová kamna jsou pouze alternativním zdrojem tepla, takže opravdu stačí kamna s nízkým výkonem, ale jak tomu ironie našeho trhu chtěla, právě taková krbová kamna bývá mnohem těžší sehnat pro jejich omezený sortiment a navíc si za ně budete muset i něco málo připlatit.


Z naší dlouholeté praxe víme, že vybrat si vhodná krbová kamna není vůbec jednoduché ani pro odborníka, natož pro běžného laického zákazníka. V posledních letech se na českém trhu objevilo velké množství krbových kamen z téměř celého světa.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zapojení bojleru schéma

Plynový kotel baxi návod

Plynové kotle immergas recenze